انعقاد تفاهمنامه سهجانبه بینالمللی همکاریهای استراتژیک تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران و تاجیکستان
به گزارش روابط عمومی معاونت بین الملل دانشگاه - در راستای توسعه راهبردی فعالیتهای بینالمللی در حوزه علوم بهداشتی، تغذیه ایی و صنایع غذایی، تفاهمنامه همکاری سهجانبه میان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور و انستیتو دولتی مرکز تغذیه جمهوری تاجیکستان امضا و نهایی شد.
این سند همکاری، که پیشتر به تأیید و امضای ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رسیده بود، روز ســــهشنبه، ۶ آبانماه ۱۴۰۴، با حضور هیئتهای بلندپایه سه طرف در محل انستیتو تحقیقات تغذیهای کشور به صورت رسمی تبادل گردید.
این نشست با حضور دکتر حق نظروف اینومجام (Dr. HaqNazarov Inomjom) ، رئیس مرکز تغذیه تاجیکستان، دکتر کلانتری، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دکتر فائقی، مدیر توسعه روابط بینالملل دانشگاه و به عنوان ناظر رسمی دانشگاه و با همراهی مدیران گروههای آموزشی و پژوهشی انستیتو برگزار شد.
از اهداف کلان این تفاهمنامه، توسعه همکاریهای مشترک علمی، پژوهشی و آموزشی شامل تبادل استاد ودانشجو، توانمندسازی متقابل متخصصان و کارشناسان حوزه سلامت و تغذیه، و اجرای پروژههای تحقیقاتی مشترک است.
در این نشست دکتر کلانتری ضمن اشاره به پیشینه شصت ساله انستیتو در آموزش و پژوهشهای استراتژیک در حوزه غذا و تغذیه، آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران را برای انتقال تجربیات و دانش فنی به کشور دوست و همزبان، تاجیکستان، اعلام داشتند.
بندهای محوری این تفاهمنامه بر تبادل علم (Academic Exchange) که شامل اعضای هیئت علمی و دانشجویان، ظرفیتسازی پژوهش (Research Capacity Building) و تقویت زیرساختها برای تحقیقات ملی در حیطه غذا و تغذیه، مشاوره و فناوری که شامل ارائه خدمات مشاورهای در زمینه تولید صنعتی غذاهای سالم و کاربردی، منابع و اطلاعات که شامل تبادل منابع آموزشی و پژوهشی و مشارکت در انتقال دانش، تجربیات و دادهها و همچنین ارتباطات میدانی که سازماندهی بازدیدهای علمی مشترک را در برمی گیرد تمرکز داشت.

در حاشیه این نشست دکتر حق نظروف نیز با بازدید از آزمایشگاهها، مرکز رشد و نوآوری و کلینیک تخصصی تغذیه و رژیمدرمانی انستیتو و دانشکده تغذیه، ضمن ابراز خرسندی از ظرفیتهای موجود و تأکید بر پیشینه غنی فرهنگی و زبانی مشترک دو کشور، این همکاری را فرصتی مغتنم برای ارتقاء سطح علمی و تخصصی محققان و متخصصان سلامت و تغذیه در تاجیکستان برشمرد.
نظر