معاونت بین الملل دانشگاه :
اولین سمپوزیوم تخصصی مسمومیت با سرب، پیشگیری، تشخیص و درمان در بیمارستان شهدای تجریش برگزار شد

همزمان با شروع هفته جهانی پیشگیری از مسمومیت با سرب این نشست با همکاری سازمان بهداشت جهانی (WHO) و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بیمارستان شهدای تجریش برگزار گردید.
دکتر سید جعفر حسین در افتتاحیه این سمپوزیوم به تشریح فعالیتها و اقدامات بینالمللی سازمان جهانی بهداشت درخصوص پیشگیری و کنترل مسمومیت با سرب پرداخت.
دکتر جعفر حسین نماینده سازمان بهداشت جهانی (WHO) در ایران ضمن ابراز رضایت از برگزاری این رویداد خاطرنشان کرد خوشحالیم که این موضوع بسیار مهم در ایران مورد توجه قرار گرفته است. کودکان 4.5 برابر جذب سرب دارند و آسیب پذیرترند و کودکان دارای سوتغذیه در معرض خطر بیشتری قرار دارند. از عوارض مواجهه و مسمومیت با سرب در کودکان به اثرات مغزی اشاره کرد و کاهش بهره هوشی، اختلال در یادگیری و اختلالات رفتاری است.
وی در ادامه به اهمیت سبک زندگی مناسب در پیشگیری از مسمومیت سرب پرداخت و گفت: تغذیه و ورزش سالم، سیاست های سلامتی و غذایی به جا، سیاست های خانه امن و دارای محافظ، حمل و نقل و بهداشت عمومی یک پارادایم بزرگ است که نیاز به هماهنگی بیشتر کشورها دارد. در انتها از همه سیاست گذاران تقاضا میکنیم سیاست های پیشگیری از سرب را در اولویت قرار دهند.
وی در انتها با اشاره به حضور دانشجویان بین الملل در این رویداد علمی گفت: برای اولین بار شاهد حضور دانشجویان بین الملل در یک رویداد علمی هستم که باعث خوشحالی است. همکاری دانشگاههای علوم پزشکی کشور ایران با WHO در راستای کنترل و پیشگیری از مواجهه با سرب مطلوب است و توسعه این فعالیتها و همکاریها مد نظر ماست.
دکتر بابک شریف کاشانی معاون بینالملل دانشگاه ضمن تقدیر از زحمات برگزار کنندگان این سمپوزیوم، آشنایی و پیشگیری از مسمومیت با سرب را بسیار حائز اهمیت عنوان کرد.
وی در ادامه گفت: سلامت باید به علم و عمل برگردد. امیدواری کردند که همگان با این معضل بیشتر آشنا شوند تا به سمت جامعه سالم تر حرکت کنیم.
وی با اشاره به تاثیرات مسمومیت با سرب در افراد به ویژه بر کودکان خاطرنشان کرد: مسمومیت با سرب بر رشد جسمی و مغزی و IQ بچه ها تاثیر میگذارد. با توجه به اهداف توسعه پایدار SDG3 همه کشورها موظف به کاهش چشمگیر مرگ و میر و بیماریهای ناشی از مواد شیمیایی خطرناک، همچنین آلودگی هوا، آب و خاک تا ۲۰۳۰ هستند و در این زمینه باید تلاش بیشتری داشته باشیم.
دکتر فاطمه صادقی، رییس گروه عوامل شیمیایی و سموم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در ادامه این سمپوزیوم اشاره کرد: سرب یکی از ده ماده اول شیمیایی خطرناک در جهان و یکی از شایع ترین آلاینده های شیمیایی زیست محیطی است که سالانه دو میلیون نفر را به طور مستقیم آلوده می کند و البته اکثرا با رعایت موارد ایمنی قابل پیشگیری می باشد.
براساس این گزارش اولین سمپوزیوم تخصصی "مسمومیت با سرب: پیشگیری، تشخیص و درمان" به همت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با همکاری وزارت بهداشت، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، جامعه سم شناسی پزشکی آسیا و اقیانوسیه و بیمارستان شهدای تجریش یکشنبه 30 مهرماه همزمان با شروع هفته جهانی پیشگیری از مسمومیت با سرب در بیمارستان شهدای تجریش برگزار شد.
نظر