معاونت بین الملل دانشگاه:
دومین کارگاه بین المللی سازی دانشگاه برگزار گردید (فایلهای جلسه موجود است)

جهت دریافت فایلهای دومین کارگاه بین المللی سازی لطفا کلیک نمایید
روز سه شنبه مورخ بیست و چهارم بهمن ماه دومین کارگاه بین المللی سازی دانشگاه را با موضوع Erasmus+، Horizon 2020با رویکرد گرند های اتحادیه اروپا و برنامه های بورسیه DAADبرای دانشجویان و محققان ایرانی برگزار نمود.
این کارگاه پیرو فراخوان قبلی، ساعت 9 صبح در محل تالار ابن سینا دانشکده پزشکی با حضور جمعی از اعضاء محترم هیأت علمی دانشگاه، دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی با خیر مقدم دکتر مهرداد فیضی سرپرست امور بین الملل آغاز گردید.
در ابتدای کارگاه آقای دکتر طهائی معاون دفتر همکاریهای علمی اروپایی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مستقر در دانشگاه خوارزمی به عنوان سخنران اول کارگاه ، برنامه های بورسیه ای اتحادیه اروپا را اعم از برنامه Horizon 2020، Erasmus+،Curie ActionMarieو ... را معرفی و منابع مالی اختصاصی جهت پروژه ها و نیز شرایط عمومی و اختصاصی فرد درخواست کننده را تشریح نمود و درخصوص نحوه درخواست و تکمیل فرم های تقاضا رهنمودهایی ارائه کرد.
بر اساس راهنمایی های ایشان ، محققین از سراسر دنیا می توانند به صورت پژوهشگر مستقل و یا به صورت همکاری چندجانبه (حداقل سه طرفه از سه کشور عضو اتحادیه اروپا یا کشورهای همراه) در برنامه های اتحادیه اروپا شرکت نمایند و از گرنت های اعطایی بهره مند شوند .
دکتر طهائی به پژوهشگران که قصد دارند در اروپا فعالیت نمایند پیشنهاد نمود که از برنامه های The European Research Council (ERC) و Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA)استفاده نمایند و هریک از برنامه ها را از نوع گروه هدف ، میزان منابع تشریح نمود .
گروه هدف برنامه ERCعبارتند از پژوهشگران در آغاز کار 2 تا 7 سال پس از اخذ مدرک دکتری (بودجه 1.5 میلیون یورو ) پژوهشگران با تجربه7 تا 12 سال پس از اخذ مدرک دکتری (بودجه 2 میلیون یورو )، پژوهشگران برتر دارای دستاوردهای ویژه علمی (بودجه 2.5 میلیون یورو ) ، 2تا 4 پژوهشگر برتر همراه با تیم تحقیقاتی مربوطه با مهارت و دانش ویژه و دارای منابع خاص علمی و آزمایشگاهی مربوط به پژوهش خود (بودجه 10 میلیون یورو ) . اولویت موضوعی نداشتن و ضرورت گذراندن بیش از حداقل 50 % پژوهش در اروپا از شاخصهای برنامه ERCاست.
برنامه MSCAدارای بودجه 6.1 میلیارد یورویی است و پتانسیل حمایت از حدود 25000 پروژه دکتری و پسا دکتری را دارد .پروژه های این برنامه در پنج طبقه شبکه های نوآورانه آموزش، بورسیه مستقل ، تبادل پرسنل، نوآوری و پژوهش ، برنامه های کمک هزینه مالی برنامه های منطقه ای، ملی و بین المللی، برنامه تجمع و گردهمایی پژوهشگران قرار می گیرد که جزییات هر طبقه اعم از گروه هدف، بازه زمانی اعطاء گرنت و شرایط اختصاصی حائزین شرایط توسط دکتر طهائی تشریح گردید .
در ادامه جلسه سخنران دوم کارگاه ، آقای دکتر فرنس اشتوکلمدیر دفتر موسسه نماینده تبادلات آکادمیک آلمان در تهران( DAAD) ضمن معرفی موسسه مذکور، برنامه های حمایت مالی کشور آلمان جهت تحقیقات و فناوری، دوره های کوتاه مدت و بلند مدت مشترک را به حاضرین معرفی نمود و درخصوص نحوه ارسال درخواستها و ارائه طرحهای تحقیقاتی جهت تامین منابع را رهنمود هایی ارائه کرد . در این راستا دوره سه ماه برای دانشجویان دکترا و محققین جوان ، بورسیه های تحصیلی برای گذراندن دوره دکترا در آلمان برای کلیه رشته ها و همچنین نحوه برقراری ارتباط و اخذ استاد راهنما دوم از کشور آلمان جهت انجام پروژه و پایان نامه های دانشجویان مقطع دکترا در آن کشور به عنوان نمونه هایی از برنامه های موسسه مذکور جهت اطلاع حاضرین تشریح شد .
امید است دانشجویان ، اساتید و محققین با استفاده مناسب و به موقع از این گونه منابع و حمایتهای مالی معرفی شده در اینگونه کارگاهها ، ضمن دستیابی به ارمانهای خود و دانشگاه ، در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیز موثر باشند.
علاقمندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده پیوندهای الکترونیک با سامانه های خارجی از لینک های ذیل اطلاعات لازم را دریافت نمایند.
Horizon 2020 |
|
http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/index.html |
|
http://ec.europa.eu/research/participants/docs/h2020-funding-guide/crosscutting-issues/ethics_en.htm |
|
Participant portal |
|
Helpdesk |
|
http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/experts/index.html |
Candidates like evaluate experts |
Mari Curie Actions |
لازم به ذکر است کلیه فایل های ارائه شده در Workshop جهت بهره برداری موجود است.