معاونت بین الملل دانشگاه:
دیدار ریاست محترم و معاونین دانشگاه با معاون سفیر هلند در تهران و تعدادی از اساتید موسسه سلامت غذای ریکیلت دانشگاه واخنینگن هلند

در این دیدار که در تاریخ 97/5/27 در دفتر ریاست دانشگاه به منظور زمینه سازی امضاء تفاهم نامه همکاری مشترک در حوزه سلامت غذا بین ایران و هلند صورت پذیرفت آقای دکتر محمد آقاجانی رئیس دانشگاه ضمن خوش آمدگویی به خانم ایوت داوو معاون سفیر هلند در تهران و آقای دکتر رابرت ون خورکوم مدیرکل موسسه سلامت غذای ریکیلت دانشگاه واخنینگن هلند و دو تن از همکاران ایشان و سایر حاضرین به سوابق همکاری های علمی با دانشگاه واخنینگن هلند اشاره کرد و ابراز خرسندی نمود که بازهم دوره آموزشی دیگر با کمک اساتید برجسته هلندی برگزار می شود.وی تلاش در جهت زمینه های آنالیز سموم، تقلبات غذایی و تحقق اقدامات مشترک را سازنده اعلام کرد و خواستار حضور دانشجویان ایرانی در آن دانشگاه شد.
در ادامه دکتر امیرمحسن ضیایی معاون آموزشی دانشگاه با اشاره به دشواری های اول انقلاب و خروج بسیاری از نیروهای متخصص کادر درمانی از کشور به تلاش دولتمردان جهت رفع کمبودها اشاره کرد و باتوجه به راه اندازی دانشگاه های علوم پزشکی در آن دوران به بیان تاریخچه مختصری از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ساختارسازمانی دانشگاه و طرح ریفورم پرداخت. در ادامه وی با بیان ظرفیت های علمی دانشگاه، مناطق و جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را در سطح تهران معرفی کرد. در ادامه ایشان به 14 هزار دانشجوی شاغل به تحصیل در 252 برنامه آموزشی در مقاطع مختلف تحصیلی اشاره کرد و اینکه حدود 60 درصد آنها را خانم ها تشکیل می دهند. وی گفت وظیفه آموزش این تعداد دانشجو را 1400 هیات علمی برعهده دارند که دارای مراتب علمی استاد 15 درصد، دانشیار 30درصد، استادیار 51 درصد و مربی 4 درصد می باشند.
سپس آقای دکتر زرقی معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه به 70 مرکز تحقیقاتی دانشگاه که از این میان 7 مرکز آنها با سازمان بهداشت جهانی WHOهمکاری می نمایند اشاره کرد. وی به شرح مختصری از یکی از مراکز تحقیقاتی که با استفاده از تجهیزات پیشرفته در جهت تجاری سازی دارو فعال می باشد پرداخت.
در ادامه وی به بیان رتبه علمی ، پژوهشی دانشگاه براساس نظام های Leiden، Webometrics و ... اشاره و سرانه تولید مقالات علمی به ازای هر عضو هیات علمی در دانشگاه را در سال بیش از 2 مقاله اعلام کرد. همچنین به تعداد 30 نشریه انگلیسی زبان که در دانشگاه منتشر می شود اشاره و ابراز امیدواری کرد تا با همکاری دانشگاه های پیشرفته همچون دانشگاه های هلند تلاش های علمی دانشگاه موثرتر و چشمگیرتر باشد.
در ادامه آقای دکتر فیضی معاون بین الملل دانشگاه به نوپا بودن معاونت بین الملل و شروع فعالیت آن در سال 2014 و در راستای سیاستهای کلان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پرداخت. ایشان با اشاره به تعداد 287 دانشجوی بین الملل شاغل به تحصیل از کشورهای افغانستان، عراق، سنگال، هند، پاکستان و ... در مقاطع عمومی و تخصصی خاطر نشان ساخت اولویت بر کیفیت آموزشی دانشجویان بین الملل است تا کمیت آنها. ایشان در ادامه به اعتبار بخشی انجام گرفته از سوی موسسه بین المللی ASICپرداخت و بعنوان یکی از اقدامات ارزنده در حوزه بین المللی سازی فعالیتهای دانشگاه به راه اندازی اتاق همکاری های ایران و فرانسه اشاره کرد و برگزاری تعدادی سمینار مشترک در ایران و ماموریت جمعی از اساتید طب اورژانس سراسر کشور به فرانسه را از دستاوردهای عملیاتی اتاق مذکور اعلام کرد. وی خاطر نشان کرد در سال ها و ماه های گذشته در جهت توسعه اهداف بین المللی سازی فعالیت های دانشگاه از نمایندگان علمی کشورهای فرانسه ، هلند، پرتغال، مجارستان، روسیه، عمان و ... دعوت بعمل آمد و با تلاش های این معاونت تفاهم نامه های علمی آموزشی و پژوهشی مختلفی به امضاء رسیده است. ایشان ابراز امیدواری کرد که بتوان روابط علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دانشگاه هلند را توسعه داد.
در پاسخ به سوالی که از سوی خانم داوو درخصوص زبان تدریس به دانشجویان بین الملل مطرح شد دکتر فیضی گفت رشته پزشکی با توجه به ماهیت رشته و نیاز دانشجویان به تعامل مستقیم با بیماران، اکثر دروس به زبان فارسی تدریس می شوند ولی در سایر رشته ها اولویت تدریس با زبان انگلیسی می باشد.
در ادامه دکتر کبار فردمجری طرح ملی توسعه سلامت غذا،مدیر آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دانشگاه با اشاره به تلاش های صورت گرفته در 5 سال گذشته از سوی وزارت بهداشت در حوزه سلامت غذا و همکاری با دانشگاه های برجسته در این زمینه همچون موسسه سلامت غذای ریکیلت دانشگاه واخنینگن هلند ابراز امیدواری کردکه چنین همکاری هایی بیش از پیش تعمیق و گسترش یابد.
آقای دکتر رابرت ون خورکوم ضمن قدردانی از حضار و میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایران را کشوری زیبا و حائز اهمیت توصیف کردند و به مصاحبه تلوزیونی خود به همراه دکتر کبارفرد در تلوزیون هلند اشاره کرد و تعمیق روابط را در شرایط دشوار فعلی سودمند دانست. در ادامه ایشان به توضیح مختصری از دانشگاه محل فعالیت خود پرداخت و بعنوان یکی از نقاط قوت دانشگاه خود ضمن مرجع بودن در اروپا در حوزه سلامت غذا به کسب امتیاز نخست به مدت 13 سال متوالی از دیدگاه دانشجویان براساس نظام رتبه بندی شانگهای اشاره کرد.
خانم ایوت داوو از حضور خود در دانشگاه قدردانی و اعلام کرد ما بعنوان یکی از سیاست های کلان خود تمرکز بر انرژی، آب و کشاورزی بر رویکرد خانه های سبز تمرکز کرده و به دنبال کسب انرژی از محصولات کشاورزی می باشیم و در خاتمه کشور هلند را بعنوان یکی از صادر کنندگان عمده مواد غذایی در دنیا که در میان کشورها سرآمد است معرفی کرد.
در پایان آقای دکتر آقاجانی از تمامی میهمانان تشکر کرد و در پاسخ به سوال خانم ایوت داوو مبنی بر نسبت اشتغال بانوان در دانشگاه اعلام کرد حدود 61 درصد کارکنان در سطوح مختلف بالغ بر 9140 نفر از کارمندان دانشگاه را خانم ها تشکیل می دهند.
ایشان خاطر نشان کرد ما علاقمند هستیم علاوه بر تعمیق روابط خود در حوزه ایمنی غذا در سایر حوزه های پزشکی ، تحقیقاتی و آموزشی با سایر دانشگاه های هلند که امکانش وجود داشته باشد همکاری کنیم و در ادامه از تجربه بازدید خود از بیمارستان های هلند در زمان تصدی پست معاونت درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد و گفت بیمارستان های مورد بازدید از تجهیزات پیشرفته ای بهره مند بودند و مدل مدیریت بیمارستان ها و همکاری بخش های خصوصی در انجام امور بیمارستانی را بسیار جالب توجه دانست و مراتب علاقمندی و دعوت خود را از سایر دانشگاه های هلند در انجام همکاری های علمی آموزشی و پژوهشی به خانم ایوت داوو اعلام کرد و از سفارت هلند خواست تا با کمک به توسعه همکاری های علمی آموزشی و پژوهشی دانشگاه را در این امر مساعدت نماید.
نظر